View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Tue Nov 29, 2011 1:39 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 967
Location: Lexington, Ky
Since the upgrade to LinHES 6.0 and higher (now at 7.1) I have two buttons on my silver remote that do not work while watching TV.

The two buttons are Prev-Channel and Channel-UP

If I run irw I see the following:
Code:
00000000000017a0 00 Channel-UP Hauppauge_350
00000000000017a0 01 Channel-UP Hauppauge_350
00000000000017a0 00 Channel-UP_UP Hauppauge_350
0000000000001792 00 Prev-Channel Hauppauge_350
0000000000001792 01 Prev-Channel Hauppauge_350
0000000000001792 00 Prev-Channel_UP Hauppauge_350

Looking at the lircd-haupgrey-g3.conf for those buttons I have:
Code:
Channel-UP               0x00000000000017A0           
Prev-Channel             0x0000000000001792

In lircd-haupgrey-g3.txt
Code:
# Previous Channel
begin
   remote = grayHauppauge
   prog = mythtv
   button = Prev-Channel
   config = H
end

# Channel Up
begin
   remote = grayHauppauge
   prog = mythtv
   button = Channel-UP
   repeat = 3
   config = Up
end


All of the other buttons including Channel-Down work correctly. Any suggestions? They all worked in 5.5 I'm stumped.


Last edited by tscholl on Sat Mar 03, 2012 2:19 pm, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 28, 2012 7:06 pm 
Offline
Joined: Mon Dec 24, 2007 9:47 am
Posts: 535
Location: Ottawa, Canada
Just a thought but what if you remove the "remote" line in what looks like your lircrc? It is not necessary unless you have multiple remotes. It shouldn't do anything but worth a test.

Also what is the exact path of the files you are referencing. I think "lircd-haupgrey-g3.txt" should actually be "/usr/MythVantage/templates/remotes/hauppauge-silver/lircrc-haupgrey-g3.txt"

If you see the output from irw, then it should be mapping to the lircrc entries properly. The only other thing that comes to mind is if the key bindings in mythtv do not map to "H" and "Up". These are somewhere in the mythtv settings menus.

Also double check that /etc/lirc/lircrc and /etc/lirc/lircd.conf contain an include to the paths of the files you are referencing. I'm writing those path names from memory so they may not be exactly right but it will be close.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 29, 2012 1:05 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 967
Location: Lexington, Ky
Christ,

Thanks for the suggestions. I'm out of town at the moment but will check it out this weekend and then let you know how I make out. I only have the one remote so we shall see.

Tim


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 11:49 am 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 967
Location: Lexington, Ky
I decided that before trying to resolve the remote problem I might as well upgrade to the latest version. So last night
I did an update from 7.1 to 7.2 everything seems to be working "Except" my remote.

I'm using a PVR 350 reciever and a Hauppauge silver remote.

The symptom looks like it's processing multiple signals for each key press but I'm not sure. When going down the menu it jumps 2 lines for a single key.

The output from ir-keytable looks like this.
Code:
[root@mythtv rc0]# ir-keytable
Found /sys/class/rc/rc0/ (/dev/input/event5) with:
        Driver cx88xx, table rc-hauppauge
        Supported protocols: NEC RC-5 RC-6 JVC SONY LIRC        Enabled protocols: LIRC

and the uevent file from /sys/class/rc/rc0 looks like this:
Code:
NAME=rc-hauppauge
DRV_NAME=cx88xx


What I don't see is "Repeat delay = 500 ms, repeat period = 33 ms" as referenced in
http://linhes.org/projects/linhes/wiki/ ... tomization, but then I'm not sure

(Maybe I'm missing a Repeat delay, can I add this to the "uevent" file? )

I also get no output from ir-keytable -t even after I stop the svc, I do get feed back from irw. A single key press from a menu looks like this:
Code:
0000000000001795 00 DOWN Hauppauge_350
0000000000001795 00 DOWN_UP Hauppauge_350

If I select a number on the keypad while watching TV I get:
Code:
0000000000001782 00 2 Hauppauge_350
0000000000001782 00 2_UP Hauppauge_350

for the number 2.

A single volume up reports:
Code:
0000000000001790 00 Volume-UP Hauppauge_350
0000000000001790 01 Volume-UP Hauppauge_350
0000000000001790 00 Volume-UP_UP Hauppauge_350


And a single volume down reports:
Code:
0000000000001791 00 Volume-DOWN Hauppauge_350
0000000000001791 00 Volume-DOWN_UP Hauppauge_350



Tim


Last edited by tscholl on Sat Mar 03, 2012 1:48 pm, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 1:37 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 967
Location: Lexington, Ky
Ok after checking my lircd.conf and lircrc file both contained a double entry for the include file. SO that parts resolved.

I also commented out the remote line out of the "/usr/MythVantage/templates/remotes/hauppauge-silver/lircrc-haupgrey-g3.txt" That didn't help either.

I did notice that there was no repeat specified for that key so added it. And what do you know its now working. Thanks to christ for pointing me in the right direction.

Tim


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu