View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ] 
Go to page 1, 2, 3  Next

Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
 Post subject: General troubles
PostPosted: Sat Mar 07, 2015 11:08 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 386
Location: South New Jersey, USA
I have had 8.3 running for a few weeks now without problems but last night, the remote stopped working, VNC stopped working and trying to watch a video led to an audio disabled message.

No idea what is going on but I am thinking of doing a full system restore from the CD and then restoring the database. Any advice before I proceed with this?

_________________
LINHES 8.6.1 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 4GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime. Nvidia GT210. MCE remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Sat Mar 07, 2015 1:27 pm 
Offline
Joined: Sun Sep 05, 2004 7:06 pm
Posts: 690
Before you do anything check this

Code:
cat /tmp/remotes.log


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Sat Mar 07, 2015 3:28 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 386
Location: South New Jersey, USA
The remotes.log is full of
Code:
Notice: accepted new client on /var/run/lirc/lircd
Info: Removed client
Notice: accepted new client on /var/run/lirc/lircd
Info: Removed client


As I mentioned above though, VNC and audio are also not working so I am not sure it is just a lirc thing. Also, IRW is giving good responses.

Any suggestions.

_________________
LINHES 8.6.1 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 4GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime. Nvidia GT210. MCE remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Sat Mar 07, 2015 3:44 pm 
Offline
Joined: Sun Sep 05, 2004 7:06 pm
Posts: 690
What brand of remote do you have?

How about?

Code:
lsusb


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Sun Mar 08, 2015 9:54 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 386
Location: South New Jersey, USA
It's the silver hapaugg plugged into a pvr150.

_________________
LINHES 8.6.1 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 4GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime. Nvidia GT210. MCE remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Sun Mar 08, 2015 10:26 am 
Offline
Joined: Sun Sep 05, 2004 7:06 pm
Posts: 690
I'm thinking that this is an issue for the developers that is sorta stalled

http://www.linhes.org/issues/920#note-17

It wouldn't be a bad idea run a test on fresh install and post the results


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Sun Mar 08, 2015 11:20 am 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 415
Location: Charlotte, NC
Just curious - look at the symbolic link in /etc/lirc/lircd.conf.d to see where it is pointing. I had a similar issue on several of my machines and discovered that link had been corrupted... It should be pointing to /etc/lircd.conf.

Also, look at the logs in /tmp/remotes.log for a clue.

_________________
Backend server - 4.0 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.6.1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 6:59 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 386
Location: South New Jersey, USA
Nothing seems out of the norm in the remotes.log or the sym link.

Considering that the problems are not limited to the remote, I am going to move ahead with a re-install of 8.3 tonight and see if that cleans things up. My plan is:

- Backup database and save to another computer for safe keeping. (all this can be done from the web page, correct?)
- Make a backup copy of fstab
- Backup /etc/x11vnc.cfg (custom options)
- Backup lircrc and etc/lircd.conf (custom options)
- Do a fresh install of 8.3 from the CD
- Restore the database from web page
- Repair fstab
- Restore custom vnc and lirc files
- Enjoy recordings

Anything seem out of line?

_________________
LINHES 8.6.1 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 4GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime. Nvidia GT210. MCE remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 8:56 am 
Offline
Joined: Sun Sep 05, 2004 7:06 pm
Posts: 690
It's a lot easier to just to run a test on a spare drive (pay attention to the host name) and then test your remote . That way you can test the issue with a plain vanilla install. Also when I restored the database it did not work thru the webpage I had to run it from the command line but it worked fine...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 10:37 am 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 1190
Location: SC
Big boy stan, I agree with your earlier assessment that this doesn't seem to be lirc related. If it were lirc you would not be getting irw responses. So the problem is most likely at another level.

Which vnc? X11vnc? Check /var/log/vnc.log
For the audio issues do you have audio in other applications outside myth? Is there anything of note in the mythfrontend and mythbackend logs?

A couple more logs to investigate: /var/log/boot, /var/log/$DATE/$HOST_messages.log /var/log/$DATE/$HOST_kernel.log

If you do decide to reinstall the automated backups are in /data/storage/disk0/backup/system_backups. You can manually do one from either the webpage or the Service Menu. See: http://linhes.org/projects/linhes/wiki/ ... nd_Restore
Everything in your /etc/ folder is backed up but it is not automatically restored.
I am not sure what else you have customized in your fstab but you can use add_storage.py --no_destruction to readd your drives.
Out of curiosity what custom vnc options do you use?
For the lirc files the safest method is to create your own remote template: http://linhes.org/projects/linhes/wiki/ ... -Templates


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 11:53 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 386
Location: South New Jersey, USA
I am not sure if this was the first reboot since upgrading to 8.3. The remote and audio were fine until friday. The remote was acting up so I rebooted and it stopped working, no vnc, and no audio.

Is it possible to move the database back to 8.2 if 8.3 continues with issues? Can I have a mixed system (frontend with 8.3 and FE/BE with 8.2)?

I added a "scale 3/4" option to my vnc config so it fits on my monitor better.

RacerX, great idea. That is certainly one of the biggest advantages to the new file system so may as well take advantage of it.

I found the following bits in the frontend log. Does it mean anything?
For Audio:
Code:
2015-03-08T21:49:50.255046-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:50.187725 E  ALSA: snd_pcm_open("hdmi:CARD=NVidia_1,DEV=2"): No such file or directory
2015-03-08T21:49:50.255080-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:50.187888 N  AudioPlayer: Enabling Audio
2015-03-08T21:49:51.057710-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:50.983022 I  AFD: codec AC3 has 2 channels
2015-03-08T21:49:51.058018-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:50.983532 I  AFD: Opened codec 0x5ca37e0, id(AC3) type(Audio)
2015-03-08T21:49:51.058049-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:50.987997 I  AFD: codec AC3 has 2 channels
2015-03-08T21:49:51.058054-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:50.988398 I  AFD: Opened codec 0x5ca4240, id(AC3) type(Audio)
2015-03-08T21:49:53.960767-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.927714 I  VDPAU: Version 1
2015-03-08T21:49:53.960946-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.927733 I  VDPAU: Information NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  340.65  Tue Dec  2 09:13:46 PST 2014
2015-03-08T21:49:53.961233-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.934210 I  AFD: Opened codec 0x5d67060, id(MPEG2VIDEO) type(Video)
2015-03-08T21:49:53.961374-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.945452 I  AOBase: Opening audio device 'hdmi:CARD=NVidia_1,DEV=2' ch 2(2) sr 48000 sf signed 16 bit reenc 0
2015-03-08T21:49:53.961626-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.945903 E  ALSA: snd_pcm_open("hdmi:CARD=NVidia_1,DEV=2"): No such file or directory
2015-03-08T21:49:53.962155-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.945924 E  AudioOutput Error: Aborting reconfigure
2015-03-08T21:49:53.962438-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:49:53.945937 N  AudioPlayer: Disabling Audio, reason is: Aborting reconfigure


and for lirc

Code:
2015-03-08T21:41:05.243218-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:41:05.192629 E  LIRC: Failed to read config file '/home/mythtv/.lircrc'
2015-03-08T21:41:05.243519-04:00 envy frontend: 2015-03-08 21:41:05.193068 E  JoystickMenuThread: Joystick disabled - Failed to read /home/mythtv/.mythtv/joystickmenurc

_________________
LINHES 8.6.1 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 4GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime. Nvidia GT210. MCE remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 1:09 pm 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 1190
Location: SC
xvnc is now run supervised by runit instead of being launched by the session script. If the config option is valid /etc/x11vnc.cfg should still work. Try removing /etc/x11vnc.cfg and then sudo sv restart xvnc and see if that brings back vnc for you.

For the audio it looks like the maybe the device name may have changes with either the new kernel or nvidia driver. Try the mythtv sound settings to rescan and see if it picks up the new name for the audio device.

For lirc, since you said that irw was working that log message would explain why it doesn't work in mythtv. What remote template do you use? ~/.mythtv/lircrc should be a symlink back to /etc/lircrc and /etc/lircrc should include whatever remote template lircrc file you use.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Mon Mar 09, 2015 9:05 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 18, 2006 8:36 pm
Posts: 198
I started a new thread here about the audio issues to hopefully help those using search engines:

viewtopic.php?f=21&t=24152


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 10, 2015 11:27 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 386
Location: South New Jersey, USA
Well I fought through the problems rather then doing a reload.

VNC - I unchecked and then rechecked the VNC box in the linhes menu and that got VNC working. This was a big help as my FE/BE is in the basement so I had to run up and down the stairs to see the screen and then use the keyboard. Good exercise though. :roll:

Audio - I did a rescan in the mythtv audio menu. That returned an error saying that the device was invalid. So I went one by one through the available "Audio Output Devices and did a sound test until I found the one that worked (ALSA:hdmi:Card=NVidia,Dev=2).

Remote - I went to the linhes menu and selected a different remote and then went back to my silver remote. That made no change. I then checked for the lircrc file in etc/ and found nothing. I copied my backed up version to etc/ and did a restart and the remote is now working.

I still dont have a sym link to the lircrc file. Is that a problem?

Thanks to all for the encouragement and advice.

_________________
LINHES 8.6.1 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 4GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime. Nvidia GT210. MCE remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: General troubles
PostPosted: Tue Mar 10, 2015 11:55 am 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 1190
Location: SC
Progress is good!

For audio the new driver must have changed the device.

When you selected a different remote did you finish that screen so it could make the changes and then go back in and change it back to your remote selection? If not then it probably didn't make the changes it needed to.

Exactly which template are you using?
Code:
cat /etc/systemconfig | grep Remote


Can you post your /tmp/systemconfig_debug.log

What is the contents of your /etc/lircrc?

If systemconfig.py ran it would have created the /etc/lircrc and a symlink to it from /home/mythtv/.mythtv/lircrc


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ] 
Go to page 1, 2, 3  Next



All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu