View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Mon May 15, 2017 1:14 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
System was running fine. R8.3 and decided to update.
update finished waited about 10 minutes then rebooted the machine. The only thing that looked odd was:
Code:
  -> Running build hook: [autodetect]
find: âsortâ terminated by signal 9
modprobe: ERROR: missing parameters. See -h.

On reboot I got these messages and the keyboard is not active.
Code:
:: running early hook [udev]
starting version 224
:: running hook [udev]
:: Triggering uevents...
:: running hook [v86d]
:: running hook [plymouth]
:: Loading plymouth...done
Waiting 10 seconds for device /dev/disk/by-uuid/dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177...
ERROR: device UUID=dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177 not found. Skipping fsck.
:: mounting 'UUID=dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177' on real root
mount: can't find UUID=dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177
You are now being dropped into emergency shell.
sh: can't acces tty; job control turned off
rootfs /]#

Here's a screen capture of the update.
Code:
( 88/143) upgrading mythtv                         [######################] 100%
    gen_is_xml: reading in web-on-linhes_is.conf
    gen_is_xml: reading in huludesktop_is.conf
    gen_is_xml: reading in appletrailers_is.conf
    gen_lib_xml: reading in kodi_lib.conf
    gen_lib_xml:  reading in /usr/share/mythtv/themes/defaultmenu/library.xml
    gen_lib_xml:  Removing /mythmenu tag
    gen_lib_xml:  Writing /home/mythtv/.mythtv/library.xml
   setup config xml
    Trying to link /usr/share/mythtv/config.xml ->  /home/mythtv/.mythtv/config.xml
    /home/mythtv/.mythtv/config.xml is present, skipping...
    Trying to link /usr/share/mythtv/config.xml ->  /root/.mythtv/config.xml
( 89/143) installing m2vrequantiser                [######################] 100%
( 90/143) upgrading mytharchive                    [######################] 100%
New optional dependencies for mytharchive
    projectx: for subtitle support
( 91/143) upgrading mythbrowser                    [######################] 100%
( 92/143) upgrading mythdb-initial                 [######################] 100%
nothing to do
( 93/143) upgrading mythgallery                    [######################] 100%
( 94/143) upgrading mythgame                       [######################] 100%
( 95/143) upgrading mythinstall                    [######################] 100%
( 96/143) upgrading mythmusic                      [######################] 100%
( 97/143) upgrading mythnetvision                  [######################] 100%
( 98/143) upgrading mythnews                       [######################] 100%
( 99/143) upgrading mythweather                    [######################] 100%
(100/143) upgrading rrdtool                        [######################] 100%
New optional dependencies for rrdtool
    perl: to use corresponding binding [installed]
(101/143) upgrading xymonserver                    [######################] 100%
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/
filesystem: 775  package: 755
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/xymon/notes/
filesystem: 2775  package: 775
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/xymon/help/manpages/
filesystem: 755  package: 775
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/xymon/help/manpages/man8/
filesystem: 755  package: 775
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/xymon/help/manpages/man7/
filesystem: 755  package: 775
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/xymon/help/manpages/man5/
filesystem: 755  package: 775
warning: directory permissions differ on /data/srv/httpd/htdocs/xymon/help/manpages/man1/
filesystem: 755  package: 775
warning: directory permissions differ on /home/xymon/etc/
filesystem: 2755  package: 755
Generate lighttpd include...
    gen_light_conf: reading in xymon-server.conf
    gen_light_conf: reading in mythweb.conf
    gen_light_conf: reading in supplemental-web.conf
    gen_light_conf: reading in ssl-inc.conf
    gen_light_conf: reading in shellinaboxd.conf
Forcing a re-read of lighttpd's configuration file...
(102/143) upgrading mythweb                        [######################] 100%
==> Setting mythweb permissions.
==> Reading lighttpd's configuration file.
    gen_light_conf: reading in xymon-server.conf
    gen_light_conf: reading in mythweb.conf
    gen_light_conf: reading in supplemental-web.conf
    gen_light_conf: reading in ssl-inc.conf
    gen_light_conf: reading in shellinaboxd.conf
==> Restarting lighttpd.
(103/143) upgrading nano                           [######################] 100%
(104/143) upgrading nvidia-340xx                   [######################] 100%
In order to use nvidia module, reboot the system.
(105/143) upgrading opencl-nvidia-340xx            [######################] 100%
(106/143) installing libfastjson                   [######################] 100%
(107/143) upgrading rsyslog                        [######################] 100%
(108/143) upgrading usbutils                       [######################] 100%
(109/143) upgrading which                          [######################] 100%
(110/143) upgrading wmaker_settings                [######################] 100%
warning: directory permissions differ on /usr/share/wm_data/GNUstep/
filesystem: 777  package: 755
warning: directory permissions differ on /usr/share/wm_data/GNUstep/Defaults/
filesystem: 777  package: 755
warning: directory permissions differ on /usr/share/wm_data/GNUstep/Library/
filesystem: 777  package: 755
warning: directory permissions differ on /usr/share/wm_data/GNUstep/Library/WindowMaker/
filesystem: 777  package: 755
warning: directory permissions differ on /usr/share/wm_data/GNUstep/Library/WindowMaker/CachedPixmaps/
filesystem: 777  package: 755
(111/143) upgrading x264                           [######################] 100%
(112/143) upgrading xf86-input-evdev               [######################] 100%
(113/143) upgrading xf86-video-vesa                [######################] 100%
(114/143) upgrading xfsprogs                       [######################] 100%
(115/143) upgrading xorg-docs                      [######################] 100%
(116/143) upgrading xorg-fonts-100dpi              [######################] 100%
(117/143) upgrading xorg-iceauth                   [######################] 100%
(118/143) upgrading xorg-sessreg                   [######################] 100%
(119/143) upgrading xorg-x11perf                   [######################] 100%
(120/143) upgrading xorg-xauth                     [######################] 100%
(121/143) upgrading xorg-xbacklight                [######################] 100%
(122/143) upgrading xorg-xcmsdb                    [######################] 100%
(123/143) upgrading xorg-xdpyinfo                  [######################] 100%
(124/143) upgrading xorg-xdriinfo                  [######################] 100%
(125/143) upgrading xorg-xev                       [######################] 100%
(126/143) upgrading xorg-xgamma                    [######################] 100%
(127/143) upgrading xorg-xhost                     [######################] 100%
(128/143) upgrading xorg-xrdb                      [######################] 100%
New optional dependencies for xorg-xrdb
    gcc: for preprocessing
    mcpp: a lightweight alternative for preprocessing [installed]
(129/143) upgrading xorg-xmodmap                   [######################] 100%
(130/143) upgrading xorg-xinit                     [######################] 100%
(131/143) upgrading xorg-xinput                    [######################] 100%
(132/143) upgrading xorg-xkbevd                    [######################] 100%
(133/143) upgrading xorg-xkbutils                  [######################] 100%
(134/143) upgrading xorg-xkill                     [######################] 100%
(135/143) upgrading xorg-xlsatoms                  [######################] 100%
(136/143) upgrading xorg-xlsclients                [######################] 100%
(137/143) upgrading xorg-xprop                     [######################] 100%
(138/143) upgrading xorg-xrefresh                  [######################] 100%
(139/143) upgrading xorg-xset                      [######################] 100%
(140/143) upgrading xorg-xsetroot                  [######################] 100%
(141/143) upgrading xorg-xvinfo                    [######################] 100%
(142/143) upgrading xorg-xwd                       [######################] 100%
(143/143) upgrading xorg-xwininfo                  [######################] 100%
:: Running post-transaction hooks...
(1/2) Updating linux initcpios
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'default'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux.img
==> Starting build: 4.9.20-1-ARCH
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [autodetect]
find: âsortâ terminated by signal 9
modprobe: ERROR: missing parameters. See -h.
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [fsck]
  -> Running build hook: [v86d]
  -> Running build hook: [plymouth]
==> Generating module dependencies
==> Creating gzip-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux.img
==> Image generation successful
==> Building image from preset: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: 'fallback'
  -> -k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/initramfs-linux-fallback.img -S autodetect
==> Starting build: 4.9.20-1-ARCH
  -> Running build hook: [base]
  -> Running build hook: [udev]
  -> Running build hook: [modconf]
  -> Running build hook: [block]
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: wd719x
==> WARNING: Possibly missing firmware for module: aic94xx
  -> Running build hook: [filesystems]
  -> Running build hook: [keyboard]
  -> Running build hook: [fsck]
  -> Running build hook: [v86d]
  -> Running build hook: [plymouth]
==> Generating module dependencies
==> Creating gzip-compressed initcpio image: /boot/initramfs-linux-fallback.img
==> Image generation successful
(2/2) Updating fontconfig cache...
[root@mythtv ~]# top

Not sure where to go from here. Any suggestions?
Thanks
Tim


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 16, 2017 12:32 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
Ran a ISO upgrade from LinHES_R8.4.3.iso
After the upgrade the system booted fine and worked until I did an
pacman -Syu

Now I'm back at:
Code:
:: running early hook [udev]
starting version 224
:: running hook [udev]
:: Triggering uevents...
:: running hook [v86d]
:: running hook [plymouth]
:: Loading plymouth...done
Waiting 10 seconds for device /dev/disk/by-uuid/dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177...
ERROR: device UUID=dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177 not found. Skipping fsck.
:: mounting 'UUID=dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177' on real root
mount: can't find UUID=dbc0dd9c-eb92-4070-8acb-a0b4ccc11177
You are now being dropped into emergency shell.
sh: can't acces tty; job control turned off
rootfs /]#

Or some similar verbiage.

Rerunning an ISO update.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 16, 2017 2:39 pm 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 998
Location: SC
I saw something similar to that on a really old box a few years back. I think I ended up having to edit /etc/mkinitcpio.conf and in the HOOKS line move block in front of autodetect and then rebuild the the initramfs with mkinitcpio -p linux. Do that after you update but before rebooting.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 16, 2017 2:48 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
Ran the LinHES_R8.4.3.iso upgrade again. And have a functioning system. I had to make a few changes to get the HD_PVR working again.

haup-ir-blaster.bin is not included in on the iso. I had to download haup-ir-blaster.bin
and put it into [b] /usr/lib/firmware/ [/b

I looks like a lirc_zilog is now included in the kernel so had to
modprobe hdpvr to load the firmware and it automatically loaded lirc_zilog

Not quite sure what to do about getting updates.


Last edited by tscholl on Tue May 16, 2017 2:58 pm, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 16, 2017 2:51 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
Guess you were posting while I was, so just saw your post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 16, 2017 2:57 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
So after the update the /etc/mkinitcpio.conf will look different than the current one?
Here is the current one after the ISO install.
Code:
HOOKS="base udev autodetect modconf block filesystems keyboard fsck v86d plymout
h"

# COMPRESSION
# Use this to compress the initramfs image. By default, gzip compression
# is used. Use 'cat' to create an uncompressed image.
#COMPRESSION="gzip"
#COMPRESSION="bzip2"
#COMPRESSION="lzma"
#COMPRESSION="xz"
#COMPRESSION="lzop"
#COMPRESSION="lz4"

# COMPRESSION_OPTIONS
# Additional options for the compressor
#COMPRESSION_OPTIONS=""

Broadcast message from root@mythtv (somewhere) (Tue May 16 16:53:35 2017):

Condition red myth_mtc on mythtv
See the system health webpage.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 6:17 am 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 998
Location: SC
The update should not change the mkinitcpio.conf. After you update and before you reboot you can try moving block ahead of autodetect. Not sure it will work but it was something that did work for me before.

Also, haup-ir-blaster.bin is part of the zilog-firmware pkg.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 9:40 am 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
If the mkinitcpio.conf doesn't change, I take it that the iso install does not run mkinitcpio -p linux
Would that be correct?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 1:48 pm 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 998
Location: SC
The install does build the initramfs and anytime the kernel is updated it is rebuilt too. My theory is that something in the new kernel and your hardware is causing the issue and maybe moving the mkinitcpio hooks around might fix it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 4:20 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
I guess my question is if the ISO
Quote:
install does build the initramfs
why did it succeed, and not fail like the update does?

Willing to give it a try next time I can schedule a maintenance window.

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 7:29 pm 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 998
Location: SC
Because the version of the kernel in the ISO (4.4.something) and the version of the kernel in the release repos (4.9.something) are different. My guess is something with the newer kernel doesn't like your hardware.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 17, 2017 9:13 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 890
Location: Lexington, Ky
Thanks for clarifying. Will give it a shot.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu