View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sun Dec 06, 2009 9:13 am 
Offline
Joined: Wed Feb 14, 2007 9:19 am
Posts: 38
Location: Rockford, MI USA
I've used the software menus in R6 to turn on the Webmin utility, but even after doing so I keep getting an error message:

This webpage is not available.

The webpage at https://192.168.0.10:10000/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

What else do I need to do to allow this program to function?

In R5 varients I activated webmin from the alternate console, but it seems that Ctrl-Alt-F1 does not bring up a working console in R6, at least, not on my machine.

Any suggestions would be appreciated!

_________________
LinHES - The only SANE Multimedia Option!


Last edited by davej45 on Sun Dec 06, 2009 11:02 am, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 06, 2009 11:02 am 
Offline
Joined: Wed Feb 14, 2007 9:19 am
Posts: 38
Location: Rockford, MI USA
OK, I think I solved it.

I used putty to log into LinHES using the root account and password.

As root, I entered the following commands:

add_service.sh webmin defaults

sv start webmin

and now I can log into LinHES using webmin!

_________________
LinHES - The only SANE Multimedia Option!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 03, 2010 2:32 am 
Offline
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:07 pm
Posts: 116
was your webmin login/password the same for root in Putty?

I'm trying it out now and I don't remember setting anything up for webmin, so the I think the default is not the same.

Thanks,

-Ben


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 24, 2010 11:59 am 
Offline
Joined: Wed May 09, 2007 8:47 pm
Posts: 367
Location: Minnesota- Brrrrr!
I did not install Webmin, and tried my

1) Unix (user and root) credentials
2) admin, pw = admin, null
3) mythtv / mythtv

I also Googled / forum searched and found this:

Code:
/usr/share/webmin/changepass.pl /etc/webmin root password

(where “password” is the password you want to use to log into webmin)

Alas, changepass.pl was not to be found. Maybe I missed something?

Also checked to ensure that webmin was running:

Code:
[root@mythtv share]# pgrep webmin
[root@mythtv share]# pgrep webmin
[root@mythtv share]# man pgrep
[root@mythtv share]# pgrep webmin
[root@mythtv share]# sv start webmin
ok: run: webmin: (pid 4655) 86880s
[root@mythtv share]# pgrep webmin
[root@mythtv share]# pgrep webmin
[root@mythtv share]# pgrep sshd
4689
24855
24861
[root@mythtv share]# pgrep webmin
[root@mythtv share]#
[root@mythtv share]#


I would have thought that the last pgrep command would return the pid (4655).

Suggestions are appreciated.

_________________
R7.3: 0.22.20091023-1, Hauppauge PVR-500 (Philips FQ1236A MK4), Gigabyte Gigabyte EG45M-UD2H, E5200 2.4Ghz, 2GB RAM, NVIDIA GEFORCE 256MB


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 28, 2011 1:45 am 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1295
Location: Orlando FL
Thank you

_________________
My System


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu