View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Mon Jun 21, 2010 7:45 am 
Joined: Sun Apr 30, 2006 9:06 pm
Posts: 59
Location: Das Hoosier State
Dell Precision 370. I've seen these on ebay selling for 110 shipped with a better CPU than I have. Drop in an 8400GS and you're good. The onboard sound did not have s/pdif so I also added a Turtle Beach Riviera sound card, but the onboard works just fine if you only need stereo output.

Most importantly: I didn't have to do anything (other than basic alsa mixer settings for the volume) to get everything up and running.

Thanks to vdpau, this machine is capable of satisfying all our needs. We generally only watch mpeg2 TV recordings (ATSC and DVB-S) and xvid videos. Haven't tried watching Blu-Ray discs on the machine because we have a standalone player for that purpose. While watching a 1080i ATSC channel with BOB deinterlacer, the mythfrontend CPU usage is anywhere from 9% to 20%.

I do not like the looks of this machine; however, I simply hid the tower behind the TV stand out of sight. I don't have to access the DVD drive since we use the BD player for that.
# Video type: [HDTV]
# Type of system: [combined front- and back-end]
# Noise level: very quiet.

# CASE: stock
# PSU: stock
# CPU: 2.8GHz Pentium 4 (single core)
# RAM: 1GB
# HDD: 40GB SATA (Have a file server for all recordings, videos, etc.)
# GRAPHICS CARD: 8400GS (silent)
# SOUNDCARD: Turtle Beach Riviera (optical s/pdif)
# TUNER CARD: HDHomerun Dual, Hauppauge Nova-S

Proud member of the Loyal Brotherhood of Snipe Hunters - Local 414

 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 18, 2010 9:22 pm 
Joined: Sat Aug 14, 2010 7:13 pm
Posts: 11
I was just wondering if you have problems with playback of online content with this hardware? I have a Dell Optiplex 270 with the Pentium 4 @ 2.8 GHz (512MB ram). And I am watching on a 32" Samsung LCD (1360x768) and have a 9500GT nvidia card.

My main problem is that I get a lot of "flickering" on flash video (using flash 10.1). If I close the frontend, and open firefox to go to Hulu and watch, this is when I notice the problem. This is even at the "low" quality setting (on hulu).

I have also installed the "huludeskto" package which integrates into Myth, and i also experience the problem there.

 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 18, 2010 11:09 pm 
Joined: Thu Dec 07, 2006 10:25 am
Posts: 109
Location: Elgin, Illinois
Until Flash gets GPU decoding for Linux, I think we will see it flicker.

The Atomic Ant.


Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 6 hours

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu